www.societatnova.cat 

Gerard Roca Show
Actuació del Màgic Gerard Roca a la Societat Nova aquest mes d'octubre

22/10/2011: 
La actuació del jove màgic Gerard, va fer gaudir a tothom d'un espectacle de màgia d'aprop i molt humor, per a tots els públics.


- veure fotos: Show Màgic a la Societat

Caminada al "Pèlac Gran" (Lletger)
La caminada d'aquest any descobreix un indret tranquil i desconegut prop de Banyeres

15/05/2011: Del punt de trobada habitual "El cafè de la Societat" ens dirigim cap a Lletger, buscant els camins i tractant d'evitar la carretera. El recorregut es fa agradable, la temperatura també ho és. El pitjor es, que els camins són plens d'abundant vegetació, crescuda després de les abundants plujes de les setmanes anteriors. Per fi arribem. L'aigua clara i fonda, les roques, la vegetació .... Quina pau!!

Pocs coneixen l'indret i van quedar sorpresos de que tan a prop de Banyeres hi hagués un lloc tan bonic.

- veure fotos: Caminada al "Pèlac Gran"

75è Aniversari de la Societat Nova
Banyeres omple els seus carrers de festa per celebrar el 75 anys de de la Societat Nova 

19/10/2008: Els dies 17, 18 i 19 d’octubre es varen celebrar a la Societat Nova  els actes del 75 aniversari de la seva fundació . La Junta i altres col·laboradors des del primer moment varen tenir clar que volien fer una commemoració que fos pensada només per als socis que son l’anima de la nostra entitat.

Voliem fer uns actes on el soci com a protagonista parlés, es discutís del present i del futur i tambe que expliques els records mes emotius que recordés. Voliem fer una festa familiar , junt amb les nostres entitats , una festa d´estar per casa peró que la vegada que fos digne i feta a la nostra mida. Per aixó no es va fer una gran publicitat fora de Banyeres, per aconsseguir precissament l’intimitat que la celebració dels nostres 75 anys de Societat requereix. Creiem que ho hem aconsseguit.

Aquets actes començaren el divendres 17 d’octubre amb l’inauguració de l’exposició “ 75 anys de Societat” on es mostraren documents antics de la Societat ,com ara actes de fundacio, rebuts de justificacio de jornals per a la construccio de la mateixa i altres documents inedits que donen a coneixer a la gent com en aquell temps es gestaren aquestes societats tant arrelades en el nostre territori. També s’exposà l’antiga màquina de cinema i una serie de fotografies que permeten veure l’evolució de la Societat.

Totes les entitats del poble d’una o altra manera han volgut participar en aquestes jornades , per aixó el divendres 17, l’Elenc Teatral va oferir el segon acte de “L’auca del Sr. Esteve” obra guardonada en diferents concursors comarcals.Hi varen participar el Joan Miracle, el Josep MªFont ,el Joan Inglada  Valles, Josep Rafols , Nuria Font, Jordi Ràfols , Josep Figueras ,Marina Farre , Joana Gonzalez , Esperança Gonzalez, Rosa Borrell , Aleix Pié , Pere Pié i entre bambalines la Rosa Guell i el Josep i Xavier Cortiada. Com a director s’ha d’agrair la seva paciencia  a en Joan Valles. Aquesta actuació va arrancar forts aplaudiments del públic que omplia la sala com es pot veure en les fotografies.

Despres l’antic Grup d’Havaneres “El Cèrvol” va oferir una cantada per a recordar vells temps en un acte molt emotiu. Hi participaren el Jacint Ribosa ,Josep Ràfols,Santiago Fontanals, Josep Mª Font , Carles Farras , Juli Palau, Cunyat, i Enric amb l’acordeon, i amb el reforç de Joan Urgell, David i  Joan Enric Sanahuja. Van cantar tipiques havaneres , com el Meu Avi…encara que quan els socis varen riure de veritat va ser quan el Cinto va fer de les seves , bragues i sostenidors inclosos, cantant el Marxant. Per acabar en honor al cantaires que ens van deixar es va cantar la Vall del Riu Vermell. Va ser un acte on els antics “havaneros” varen demostrar que encara tenen corda i on la barreja de cants,  rialles , records i alguna llagrimeta hi donaren un aire molt emotiu a l’actuació. 

Tot seguit s’encetà un debat entre tots els socis titolat “ Si aquestes parets parlessin”. Fou molt interessant . Tothom qui va volguer va agafar el micro i va explicar les vivencies i anecdotes viscudes dins d’aquelles quatre parets. Va ser un diàleg moderat pel Lluis Fabregat que junt amb la Teresa Rubió es van fer càrrec de presentar tots els actes de l’aniversari. 

El disabte 18 es varen organitzar uns tallers per a la canalla a càrrec de la Nuria Font i els pares dels socis mes petits l’ajudaren. Com podeu veure en les fotos s’ho passaren d’alló més bé. A la nit i hagué l’actuació de la Coral Picarol i la Massa Coral Banyerenca , entitats molt lligades a la Societat, de tota la vida. Van assaijar molt i sota la direccio del Joan Figueras el grans i la Nuria Font els petits , ens oferiren un concert explendit.

Per finalitzar va actuar  L’Agrupació Musical Penedès una senyora orquestra i molt jove on hi participa una soci de la Societat que es la Marina Farré. Ens oferiren un recital de melodies molt  variades i músiques de pel·licules. Per acabar junt amb la Coral van tocar i cantar “Boig per tu”. La gent amb el silenci i l’atenció que van dispensar , demostraren que l’acte els va encantar. Tot un exit. 

El diumenge després del cercavila, amb els Diables , el Drac, els Gegants de Banyeres ,l’Esbart i el Ball de Gitanes de L’Arboç es cel·lebrà una missa en sufragi dels socis absens. El mossen Josep Mª Serra oficià la mateixa on hi va ser present la Junta de la Societat a primera fila. 

Despres continuant amb el cercavila i un cop s’arriba a la Societat  va tenir lloc l’acte central de la festa i es va descobrir a la façana del local una placa commemorativa de l’esdeveniment pel soci mès antic, en Casimiro Figueras. En nom de la Societat Nova el seu president Josep Mª Vilanova va fer entrega en presencia de les autoritats , alcalde de Banyeres J.M . Abril i del vicepresident de la Diputacióp en Quim Nin de uns records de la commemoracio a les entitats col·laboradores.

En acabar aquest acte tingue lloc un aperitiu per a tots els socis a la sala  i despres un dinar de germanor al Restaurant del Priorat per al socis que es van apuntar . Hi van assistir al voltant de 120  socis. 

A la tarda a les 7 hi hagué una cantada d’havaneres pel grup “Peix Fregit”. A la mitja part de l’acte s’entregaren a tots els socis uns diplomes acreditatius. L’acte i la festa es va concloure amb un rom cremat i una espectacular traca final.

- Veure fotos:  Fotos 75è Aniversari Societat

 

Festa Major 2008 a la Societat Nova
Durant els 3 dies de Festa Major la Societat organitzà diversos actes per a totes les edats 

14/07/2008: Aquí podeu veure les fotos de diversos actes organitzats per la Societat Nova durant la Festa Major del 2008 a Banyeres.

- Veure fotos:  Fotos 2008 Festa Major

 

Caminada del 1 de maig
170 socis celebren el 1er maig amb la Societat 

01/05/2008: El dia 1 de maig tingué lloc a primera hora del mati una caminada “Als Arquets” a Sant Jaume, per donar pas despres a la “paella del Soci “ amb la presencia de mes de 170 socis a la plaça del 11 de setembre. Es un acte enmarcat dins de la celebració del 75 aniversari de la Societat. Va ser mol agradable , el temps també va acompanyar. Esperem que els propers actes que organitzarem per 75è aniversari tinguin la mateixa assistència que aquest.

- Veure fotos:  Fotos 2008 1er de maig

 

Xatonada 2008
Concurs de cançons a la xatonada de la Societat 

12/04/2008: El 12 d’abril tingue lloc la tradicional  "Xatonada"  amb unes 65 persones, al final  es va fer un disputadissim concurs de cançons a carrec del nostre DJ  Mr. Ponet. Com a premi un pernil..

 

Espectacle Infantil
Noe Rivas amb l'espectacle "Vine a la Festa" 

17/02/2008: El diumenge 17 de febrer també per la canalla , la Societat organitzà un espectacle infantil “Vine a la Festa” amb Noe Rivas.  Tots els nens i nenes anaven disfraçats i varen disfrutar ballant i corrent per la sala. Com a premi la Societat els va convidar a un refresc.

- Veure fotos:  Fotos Espectacle Infantil

 

 

Cargolada 2008
Més de 120 persones a la cargolada de la  Societat

16/02/2008: El dissabte a 16 de febrer tinguè lloc la tradicional “cargolada“ per a més de 120 persones , entre homes i dones. No cal dir que com cada any els cargols varen ser exquisits. Hi va haver molt ambient , tothom va poguer menjar-ne tants com va volguer. Despres a les 10 de la nit per pair bé, hi hagué el ball de disfresses amb el trio "Clau de Sol" . Ens ho varem passar molt bé.

- Veure fotos:  Fotos Cargolada

- Veure fotos:  Fotos Carnaval 

 

Santa Eulalia 2008
Concert vermut, ball i espectacle infantil

10/02/2008: El diumenge abans del 12 de febrer es va celebrar a la Societat la Festa de Santa Eulàlia , la nostra patrona, i es va fer emb un concert vermut a la 1 del migdia , a càrrec de la Orquestra Gironina , i a la tarda amb la mateixa orquestra hi hagué sarau de vetlla , així doncs un dia complet per als socis que varen disfrutar d’un explendit ball.
El dia 12 a la tarda hi va haver un espectacle infantil com cada any on els més petits s’ho van passar d’allò més bé.

- Veure fotos:  Fotos Santa Eulàlia

 

Reunió General de Socis a la Societat Nova
Renovació parcial dels membres de la junta 

Reunió ordinaria de socis que tingué lloc al nostre local social del carrer Albert Santó , el dia  19 del mes de gener a les 2/4 de 10 de la nit en primera convocatória i a les 10 en segona per tractar dels següents punts en l’ordre del dia:

1er. Lectura i aprovació de l’acta anterior.
2on. Estat de comptes de l’any 2007
3er. Informació general de les activitats.
4rt. Informacio sobre els actes del 75 aniversari.
5è. Renovació parcial dels membres de la junta.
6è. Precs i preguntes.

Resaltar que ens deixen com a membres de la  junta:

Mireia Casanovas, Jordi Inglada, David Sanahuja, Mª Angels Diaz i Pere Garriga, a tots ells moltes gràcies pel seu esforç i esperem que d’aquí a un temps poguem tornar a comptar amb ells.

Entren com nous membres : Anna Cuenca, Merçe Martinez, Carles Farras i Pere Lluch, que junt amb Josep Mª Vilanova, Josep Figueras, Josep Cortiada, Pere Pie i Teresa Rubio formaran la nova Junta de la Societat. Esperem doncs força encert per aquesta nova junta.

 

Els Pastorets a la Societat
La tradició dels Pastorets més viva que mai

20/01/2008: El dia 20 de gener hi va haver la tradicional representació dels pastorets del Ferrer Magí. La sala va estar plena de pares i avis , per a veure els seus nens i nenes actuar, i la veritat es que ho van fer d’alló més bé. Dirigits per la Nuria i el J.Mª Font i amb l’ajut del vestuari de la Juani i la Rosa, i el Josep Cortiada a càrrec de la llum i el so , varen oferir un gran espectacle que esperem que l’any vinent es torni a repetir.

- Veure fotos:  Fotos Pastorets a la Societat

 

Cap d'any 2008
Es dona la benvinguda al l'any del 75 aniversari

31/12/2007: Una vegada més hem cel·lebrat amb 90 assistents el cap d’any a la Societat, i com sempre la vetllada ha estat de lo mes agradable, en familia. El sopar que es va oferir per 45€ va ser el següent:
1er. Plat a triar:
Carpaccio de bacallà marinat al vinagre de Mòdena
Amanida de pernil d’ànec, bolets  i virutes  de  foie
2on. Plat a triar:
1)Llenguado a la crema d’ametlles
2) Espatlla de xai al  forn
Postres:
Postre especial,Turró, coca,vi i cava
Café i licors

Es va estrenar una parcarta en conmemoració del 75 aniversari i es varen  llegir unes paraules de record als socis fundadors que son les seguents:
El President d’aquesta Societat que com sabeu per motius familiars no ha pogut ser present en aquesta celebració , m’ha encarregat dirigir-vos unes paraules amb motiu de l’any nou 2008 que ara acabem d’encetar.

 - Veure fotos:  Fotos Cap d'Any

Fa 75 anys quan aquest carrer s’havia anomenat Carrer Nou, despres  de Garcia Hernandez i ara Albert Santo, la senyora Josefa  Figueras Mainer de Cal Ventosa i Magi Pie Raspall president de la Sociedad Nueva , acudien al notari per a la compravenda de una finca de 100  pams d’ample per 103 de fondo segregada de la partida anomenada “Plana de Santes Creus”, que es on estem ara nosatres, i sobre la que es construiria aquest edificí, el nostre local social. El preu 2.154 ptes. Pagades a l’acte.
Aleshores era president com he dit en Magí Pie Raspall que junt amb altres noms que us seran molt familiars com : Magi Sanahuja Marcé vicepresident, Joan Cortida Rafols tresorer , Pere font Marce comptador, i vocal Joaquim Giralt Llagostera , secretari Albert Santó Pros , vice-secretari Josep Rafols Giró i altres socis Joan Sanahuja Marce, Salvador Miracle Magriña, Pere Alborna Sole, Josep Santo Pros,Joan Urgell Figueras, Joan Sole Colet, Joan Inglada Inglada, Joan Palau Jansa, Josep Mª Ventosa Oliva, Joan Guasch Cañas, Josep Cañas Montserrat, Salvador Guell Ventosa, Joan Montserrat Calaf, Joan Cortida Borrell, Joan Gene Fontanals, Jacint Coll Colome, Josep Lluch Ventura, Pau Ferrer Cañas, Andreu Pie Giró, Magi Fontanals Rovira, Josep Pie Giró, Salvador Cañas Marcas, Pau Rafols Sanahuja , Llorenç Prats Ventura, Joan Marce Marce, Pere Jane Cruset, Josep Ventosa Campanera, Sebastia Sanahuja Arrufa, Pere Lluch Calaf, Joan Calaf Figueras, Josep Mª Ribosa Riembau,Joan Figueras Cañas, Josep Figueras Cana, Joan Marcas Mestre, Pau Figueras Cañas,Joan Cañas Montserrat, Antoni Casals Urpi, Ramon Cañas Farre, Cosme Rafols Mercade,Magi Rafols Giró, Josep Figueras Guell, Jaume Hugue Farra, Joan Torrents Montserrat , Joan Jane Sole,
 Tots ells , ens varen deixar una entitat de la que tots els banyerencs ens podem sentir ben orgullosos, una entitat que es i ha estat l’anima del poble i crisol de la nostra cultura, que entre tots hem sabut conservar i potenciar i fer nostra fins al 2008, i que deixarem als nostres fills perque ells, a la seva manera , igual que hem fet nosaltres la puguin anar transmetent a noves generacions.
Així doncs disposats a celebrar el nostre 75 aniversari, recordant a aqueslls pioners, als altres socis que hem deixat pel cami i malahuradament no ho poden celebrar amb nosatres i encoratjant als que venen al darrera, la Societat Nova de Banyeres us desitja de tot cor un molt BON ANY 2008.

 

Festa Major 2007 a la Societat
Gran exit en totes les activitats de la Festa Major organitzades per la Societat Nova

Teatre de Guerrilla
06/07/2007: el divendres de la festa major tal i com estava anunciat  va tenir lloc a la sala , l'actuacio del grup Teatre de Guerrilla , que s'han fet més famosos des de que han sortit per a la televisio , en " caçadors de bolets".

Els 200 espectadors que disfrutaren del espectacle, varen sortir satisfets , l'opinio general es que volen per aquestes dates,  espectacles que els distreguin i els fagin riure, i la veritat que el grup "Teatre de Guerrilla" ho va aconsseguir.

Sopar de Carrer
11/07/2007 Unes 160 persones s'aplegaren en el ja tradicional sopar final de Festa Major que com cada any es va fer dimecres davant la Societat.
Es va menjar coca enrramada feta pel forn Rius de l'Arboç, un bon tall de sindria i tot això ben remullat amb sangria i cava a dojo.

Teatre Infantil
09/07/2007 La canalla també varen disfrutar de la festa major i com no podria ser d'altre manera la Societat i El Cèrvol els van organitzar un espectacle infantil conduit per el grup Sidral , tots els nens i nenes varen participar activament passant una tarde molt agradable. 

 

La Societat - Festa Major 2007
Tot és a punt per la Festa Major '07 divendres Teatre de Guerrilla

divendres 6 juliol a les 10 nit
TEATRE DE GUERRILLA
amb l'espectacle “EL DIRECTE”
dimarts 10 juliol a les 7 tarda
Espectacle Infantil amb el grup
"SIDRAL", “HA ARRIBAT EL CIRC”
dimecres 11 juliol a les 10 nit
"SOPAR FINAL DE FESTA"

  

 

La Societat - Sant Joan 2007
Més de 80 socis omplen el sopar i el ball de la revetlla de Sant Joan

24/06/2007 Van ser més de 80 socis els que es van reunirper celebrar la revetlla de Sant Joan. Aquest any el per sopar hi va haver pinya amb pernil i tall rodo farcit preparat pel Pep Fortuny. El sopar va ser molt bo i en acabar el Ponet va fer sonar l'orquestra amb la que tots els Joans i Joanes pogueren ballar. Tot plegat va acabar a les 3 de la matinada.

- per veure les fotos: Sant Joan 2007

La Societat - Caminada 1er maig a Sta Oliva
Tot i la pluja la sortida d'aquest 1er de maig a Santa Oliva va ser d'alló més divertida

01/05/2007 El dia 1 de maig la Societat va organitzar una caminada a Santa Oliva. El dia va ser plujós, això va donar un aire d'aventura al trajecte, que malgrat tot vam poder finalitzar i amb molta gana com es demostra que de l'esmorçar que s'havia preparat, per tots els caminadors, no en va quedar res.
Vam  visitar el castell i els voltants i el Joan Jané ens va explicar l'historia de Santa Oliva i els seus lligams amb Banyeres.
Anecdota : a Santa Oliva hi ha un carrer que porta el nom de Banyeres. Ja sabem que ens toca a nosaltres.

- per veure les fotos: Caminada 1er de Maig 2007